3 ting du skal vide om aktiesparekontoen

Sponseret

3 ting du skal vide om aktiesparekontoen

Vi har efterhånden alle sammen hørt om aktiesparekontoen, som skal hjælpe os i forbindelse med aktieinvesteringer. Dog kan det være svært at skabe sig et overblik over økonomiske redskaber som dette og derfor har vi fundet frem til 3 ting, som du skal vide om aktiesparekontoen i denne artikel. Læs med nedenfor! 

Spar skat af dine afkast med aktiesparekontoen 

Du kan hurtigt spare skat ved brug af en aktiesparekonto. Beskatningen her er nemlig meget lavere, end den normalt er, når du oplever et afkast. Ved brug af en aktiesparekonto skal du nemlig kun betale 17% i skat af dine afkast. Dog skal du være opmærksom på, at du hvert år betaler skat af indholdet på aktiesparekontoen – også selvom du ikke har oplevet et afkast i foregående år. 

Det kan dog hurtigt blive tiltalende kun at betale 17% i skat af et afkast, hvilket også er det, som tiltrækker mange brugere af en aktiesparekontoen. Hvis du handler meget med aktier, er aktiesparekontoen helt sikkert et redskab, som du bør overveje! 

Aktiesparekontoen er kun til aktiehandel 

Hvis du er en garvet investor, som handler med forskellige slags investeringsmetoder, kan du altså kun bruge aktiesparekontoen til handel med aktier. Hvis du eksempelvis handler med optioner eller warrants, kan du ikke altid bruge aktiesparekontoen.

Grundet ovenstående kan det hurtigt blive en god idé at overveje, hvorvidt du egentlig har behov for en aktiesparekonto. Du betaler skat af indestående på kontoen hvert år – også når du intet nyt afkast har opnået. Derfor kan det hurtigt være en dårlig idé, at have en aktiesparekonto, hvis den ikke bliver benyttet. Hvis du foretrækker handel med optioner, futures eller noget andet i et stykke tid, er der intet i vejen for at opsige aktiesparekontoen og genoprette den senere hen, når du handler mere med aktier igen. 

Hvordan kommer man i gang? 

Det er ganske simpelt, at komme i gang med en aktiesparekonto. Først og fremmest kan du altid undersøge, hvordan og hvorledes din bank udbyder aktiesparekontoer. Yderligere findes der diverse investeringsplatforme såsom Saxo Bank aktiesparekonto. Her kan du ligeledes få den hjælp, som du muligvis har brug for i starten af forløbet. De fleste af disse investeringsplatforme har nu til dags også en app, så du kan følge med i udviklingen af aktiekurser, når du er på farten.

Det er altid godt at have en professionel ved sin side, når man første gang skal gøre brug af et nyt investerings redskab. På den måde får man hurtigt et korrekt billede af redskabet og finder ud af, hvordan man bedst muligt gør brug af det.